Paul Noordijk Interieurontwerp [pni] | Old meets New
948
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-948,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Old meets New

De woonboerderij met bijbehorend bijgebouw die wij bij deze opdracht aantroffen was op een ‘jaren 70 manier’ gedateerd: veel schrootjes, veel tapijt en bovendien weinig contact tussen de begane grond en de 1e verdieping. In de loop der jaren waren er verschillende delen aangebouwd en klopten de woonfuncties niet (meer), ten aanzien van de huidige wensen van een woonhuis voor een jong gezin. In het voormalige woonhuis werd beneden een intieme haard- en tvkamer gecreëerd. Juíst met een volle warme kleur; het grote aantal m2’s vroeg om het creëren van verschillende zones met ieder een eigen duidelijke sfeer, passend bij de woonfunctie. Deze ruimte wordt vooral ’s avonds gebruikt, dat mocht in onze ogen daarom wel een ‘lekker warm holletje’ zijn. Het trapgat werd groter gemaakt en er werd een nieuwe trap/balustrade bedacht, waardoor er veel meer contact ontstond tussen boven en beneden. De voormalige keuken werd een kinderspeelkamer en de voormalig woonkamer op zijn beurt werd de nieuwe plek voor een grote woonkeuken mét haardzitje, deze juist in een meer lichter kleurstelling (alhoewel er, behoudens de keuken, nergens wit gebruikt werd!). Ook op de bovenverdieping werd de gehele plattegrond omgegooid; alle verschillende kleinere ruimtes werden vervangen door 2 grote kinderslaapkamers, een kinderbadkamer, een overloop met eerdergenoemde markante trap en de masterbedroon mét geïntegreerde badkamer. Door bij dat laatste alleen het douchen afsluitbaar te maken, ontstond er een hele fijne open structuur met een heerlijke luxe uitstraling… In het bijgebouw tenslotte hebben we een praktijkruimte en een gastenverblijf ondergebracht. Door het tot de grond uitzagen van sommige kozijnen, werd het prachtige uitzicht versterkt en door hier florale behangen te gebruiken en plantenbakken mee te ontwerpen, werd het ‘naar binnen halen van buiten’ nog meer voelbaar.

Door steeds zorgvuldige keuzes te maken, welke elementen vervangen moesten worden en welke elementen juist niet (zo werden bv een hoop schrootjes die we anders hadden weggegooid hergebruikt voor het maken van nieuw gemaakte bedstedes en werd niet alles meteen klakkeloos glad gestuct), ontstond een prachtig en sfeervol spel tussen de charme en ziel die de woonboerderij heeft, in combinaties met nieuwe spannende en up-to-date ingrepen: old meets new!

In samenwerking met Mark Mutsaers

Date

20 december 2019