Paul Noordijk Interieurontwerp [pni] | Kunst in de hoofdrol
1508
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1508,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kunst in de hoofdrol

De onderste 2 woonlagen van dit prachtige herenhuis werden geheel op de schop gegooid. De trap naar het souterrain werd verplaatst naar het midden en werd rond, ipv rechthoekig. Dit resulteerde in beter te gebruiken ruimtes: op de BG kwamen aan weerszijde van de trap een royale zit en de eettafel, beneden de grote woonkeuken met 2e eettafel en de TV/keukenzit aan de andere kant.

Er kwam een enorme, verbindende stalen pui over de twee verdiepingen, alsook 1 doorlopende gevelafwerking; gemodificeerd Ayous houten latten. Helemaal naar binnen doorgetrokken, waar zij transformeren tot een wand met nissen, precies op maat voor de schilderijen uit de mooie kunstverzameling. Door het toepassen van beloopbaar glas, paralel en tegen de stalen pui, werd er behalve een verbinding tussen binnen en buiten, ook verticaal een connectie gelegd: ook daar loopt het hout ‘door’ het glas heen. Ook kregen het spatscherm en de fronten van het keukeneiland deze zelfde houten latten. In combinatie met vele warme, maar ingetogen kleuren en materialen. Zeer fijn sfeertje geworden met kunst in de hoofdrol!

Bouwadvies van: Bouwadvies Mur

Aannemer: Peter Koedam

Maatwerk: Studio Jasper

Fotografie van: Miranda Koopman

Date

10 april 2024