Paul Noordijk Interieurontwerp [pni] | Hello, this is Sweden…
1506
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1506,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Hello, this is Sweden…

Fris, licht, kleurrijk en opdrachtgevers met een voorliefde voor Scandinavië, is het te zien? 🇸🇪

Nadat de bovenverdiepingen al waren aangepakt (zie ‘Je moet maar durven’), was nu de begane grond aan de beurt en hebben we de opbouw compleet veranderd. Grootste verschil: vanuit de gang wordt nu de keuken betreden in plaats van via de woonkamer, die nu een veel fijnere intieme sfeer kreeg. Rondom de kolom is een spoeleiland geplaatst, er kwam een gemoderniseerde En Suite en opbergkasten bekleed met vilt: een fijne textuur, maar tevens akoestisch aangenaam! In de gang (vaak smal in deze oude huizen) hebben we iets slims bedacht: er werd een opening gemaakt in de scheidingsmuur en daar doorheen werd een kastenvolume gestoken, dat aan de ene kant een kledingkast werd en aan de andere kant een opberg-/tv-kast.

Het centrepiece werd echter de keuken. De uitdaging was om een ​​(mooi gekleurd) materiaal te vinden dat zowel voor het aanrecht als voor de fronten gebruikt kon worden. Dat werd de Sky Blue van Hi-macs. Omdat dit relatief zwaar is om als fronten te gebruiken, heeft interieurbouwer Michiel van den Brandhof (aimeubel.nl) op slimme wijze materiaal aan de achterkant van de fronten weggefreesd. De combinatie met het gerookte eikenhout zorgt voor warmte en frisheid… En identiteit!

Bouwen met Peter Koedam

Maatwerk van Aimeubel

Fotografie van Miranda Koopman

 

Date

9 april 2024