Paul Noordijk Interieurontwerp [pni] | nieuwe tafel NOS Studio Sport Avondetappe
65
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-65,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Tafel ‘Road to Paris’ voor NOS Studio Sport Avondetappe

Vroeger het napraatprogramma van de Tour de France met Mart Smeets aan een eikenhouten tafel met een kasteeltje als achtergrond; nu met duopresentatie en nieuwe, modernere tafel!

De vorm van de tafel is een geabstraheerde vorm van Frankrijk. Ik heb mijzelf gedwongen om eerst de buitenlijnen van Frankrijk terug te brengen tot slechts enkele ‘knikpunten’. Daar vanuit ben ik lijnen gaan trekken naar Parijs. De gehele Tour de France gaat tenslotte maar om 1 ding: wie is er het snelste in Parijs? De plek hiervan werd een rood ‘NOS-rondje’ en de verschillende segmenten waaruit het blad is opgebouwd, bestaan uit kleuren die de Franse vlag suggereren.

Door deze ook nog verschillende hoogtes te geven en alle hoeken af te ronden, ontstaat er nog meer een ‘landschap’. Het wordt hierdoor nog organischer en spannender, ook door de schaduwwerking van die verschillende hoogtes.

Samen met grafisch ontwerper Rens Martens (www.go-rens.nl) hebben we tevens het logo en de daaruit voortvloeiende elementen bedacht, alles gebaseerd op de vorm en kleurstelling van de tafel. En er kwam een mooie grafiek op de tafel van de route die de Tour dat jaar aflegt. Hierdoor ontstaat er nog meer interactie tussen de mensen die aan deze tafel zitten en heeft de vorm van het blad nog meer reden van bestaan!

Date

23 december 2017