Paul Noordijk Interieurontwerp [pni] | Rustig statig
1220
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1220,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Rustig statig

Dit prachtige huis nabij het Wilhelminapark in Utrecht was nodig toe aan een update. De keuken was erg afgesloten en de ruimte nabij de tuin een beetje ongedefinieerd. Zonde!

De keuken werd juist het verbindende element tussen alle vertrekken en bovendien volledig tuin-gerelateerd. Daardoor kwam er een totaal nieuwe dimensie aan het huis: een lichte woonkeuken, dat meteen het middelpunt van alle reuring opeiste, oa bereikt door de fijne keukenzit (een eigen ontwerp van een combinatie van bank en kast) en ook nieuw: een barfunctie. De gang, met de prachtige trap, werd bovendien veel meer betrokken in het dagelijks beeld middels een grote glazen invulling op de plek van de eerst erg dichte gangwand.

Op de 1e verdieping kwam een extra toilet, en bad- en slaapkamer werden flink aangepakt en ademenen nu, samen met de gekozen kleuren en materialen beneden, 1 fijne, kleurrijke máar rustige sfeer uit.

Bouwen met Peter Koedam

Foto’s van Miranda Koopman

Date

18 augustus 2022