Paul Noordijk Interieurontwerp [pni] | Wauw
1046
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1046,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Wauw

De opdracht was duidelijk: maak van deze jaren ’30 woning een totaal ‘nieuw, out of the box’ gezinshuis. Zowel in structuur als in kleuren&materialen écht onderscheidend. En dát is gelukt! De positie van de keuken kwam in het midden, waardoor deze als logische buffer tussen (voor) het eetgedeelte en (achter) het lage zitten ging dienen; nu het kloppende middelpunt van de begane grond. Er kwam een uitbouw met een enorme vouwpui. Nee, er bleef niet heel veel tuin meer over. Maar op de zonnige momenten dat je de tuin zou willen gebruiken gaat de achterpui volledig open en begint de tuin eigenlijk al vanaf de lage zit: kwestie van de grenzen verleggen dus. Letterlijk en figuurlijk. Het toilet werd toegankelijk gemaakt vanaf de keuken ipv de gang en door op 2 slimme plekken glas toe te passen, van vloer tot plafond, werd veel meer breedtegevoel gerealiseerd. Oók door het stukje wand wat er nog over bleef een eigen knal(geel)kleur te geven, waardoor deze als ‘een losse schijf’ los in de ruimte lijkt te staan. De zone van de keuken/eettafel en de lage zit is dmv 2 glazen schuifdeuren af te scheiden en door veel verschillende kleuren, materialen en grafische elementen te gebruiken, werden duidelijk de aparte zones benadrukt.

Op de 1e verdieping kwam veel meubelmaatwerk tbv veel extra kastruimte, als ook op de 2e verdieping waar tevens een nieuwe kinderbadkamer werd gerealiseerd. De ruimte daarvoor werd gecreëerd door de 2e trap bóven de 1e trap te plaatsen, waardoor de 2e verdieping gunstiger kon worden ingedeeld.

In samenwerking met Mark Mutsaers

Fotografie: Jan Buteijn

Date

1 januari 2021

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.