Paul Noordijk Interieurontwerp [pni] | De doos van Pandora
931
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-931,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

De doos van Pandora

Dat een interessant project niet altijd met heel veel m2’s te maken heeft, bewijst deze opdracht wel. Op een verdieping van een jaren ’30-bovenwoning was de wens om 1 masterbedroom, 2 kinderslaapkamers, een badkamer, een toilet, wassen/drogen én een kledinginloopkamer in te passen. Dat werd bewerkstelligd door die laatste centraal in de ruimte te plaatsten en de rest van de functies er omheen te situeren. Er ontstonden daardoor namelijk twee kinderkamers met erg goed te gebruiken ‘nissen’ waar 2 bedstedes van 2 kanten in te schuiven waren, met ieder nog een vaste kledingkast en bureau. De compacte badkamer oogt royaal door juist maar paar grote elementen en kleuren te gebruiken. De masterbedroom, waar uiteindelijk niks meer of minder in hoefde te staan dan een fijn bed, kreeg een warme, donkere kleur. In de gang, waar het toilet en wassen/drogen ook terecht kwamen, werd precies boven een ‘nieuwe oude’ trap, een daklicht geplaatst die zo strak en randloos is, dat het lijkt of er simpelweg een gat uit het dak is gezaagd. Ieder vertrek kreeg verder zijn eigen identiteit, terwijl de ‘doos’ in het midden, met zijn uitgesproken behang die helemaal rondom doorloopt, het stralende en verbindende middelpunt werd.

In samenwerking met Mark Mutsaers

Date

11 december 2019